Tanska

Take a look at this site - it must be the same text:

http://nordichunters.staging.net.novicell.dk/paa-jagt-i-norden/danmark/ 

 

 

Jos ulkomaalainen haluaa metsästää Tanskassa on hänen lunastettava tanskalainen metsästyskortti. Kortti on hankittava riippumatta siitä kuinka monena päivänä haluaa metsästää. Kortin hinta on sama kuin tanskalaiselle metsästäjälle. Metsästyskortti on voimassa 1.4.-31.3.

Jotta ulkomaalainen voisi saada tanskalaisen metsästyskortin, hänen on toimitettava Jagttegnkontoret´ille (metsästyskorttitoimistolle) kopio voimassaolevasta oman maansa metsästyskortista. Tästä tulee selvitä nimi, syntymäaika ja voimassaoloaika.

Kortin liitteenä tulee olla tosite maksun suorittamisesta, mikäli kortissa itsessään ei maksuleimaa ole. Mikäli suomalainen metsästäjä haluaa luvan metsästää suurriistaa luodikolla Tanskassa on metsästyskortin kopion mukana lähetettävä kopio metsästäjän voimassa olevasta ampumakokeen suorituskortista. Färsaarelaisten ja islantilaisten, jotka eivät kotimaassaan ole voineet suorittaa metsästäjätutkintoa, on lähetettävä poliisin tai laamannin todistus riittävästä aseiden ja metsästyksen tuntemuksesta.

Kun Jagttegnkontoret on hyväksynyt nämä ilmoitukset, antaa poliisi luvan metsästyskortin myöntämiseen. Muista siksi hakea tanskalaista metsästyskorttia hyvissä ajoin. Huippusesongin aikana saattaa kortinkäsittely kestää 2-3 viikkoa. Metsästyskorttianomus edellä mainittuine liitteineen pyydetään lähettämään Jagttegnkontoret´ille sähköpostitse (jagttegn@nst.dk) tai faksaamaan numeroon +45 39 27 39 29. Puhelinnumero on +45 72 54 24 24 (aukioloaika ma-pe klo 9-12).

Mikäli metsästyskortti halutaan lähetettäväksi tanskalaiseen c/o -osoitteeseen tulee tämä mainita. Muuten kortti lähetetään metsästäjän ulkomaalaiseen osoitteeseen. Jos metsästäjä saa tanskalaisen metsästyskorttinsa omaan kotimaahansa lähetystä seuraa ilmoitus siitä, miten maksun tulee tapahtua. Yhteydenotto ko. viranomaisen puoleen voi tapahtua ruotsiksi, norjaksi, englanniksi tai saksaksi. Kyllä se siitä!